Safranbolu



Eski Osmanlı evlerinin panoramik görünüşü.


Safranbolu'ya özgü otantik ürünler


Çarşı içi...

8 yorum:

Adsız dedi ki...

Çok hoş görüntüler. Teşekkürler paylaştığın için. 

tuhfe

Adsız dedi ki...

geçtiğimiz yaz safranboluya gittik harika evleri var ama bana hiç yabancı gelmedi .kayserinin incesu adlı ilçesine okadar benziyorki evler hemen hemen aynı yapıya sahip.kimse bilmiyor oraları ,bir allahın kuluda gidip oradaki tarihi evleri görmüyor koruma altına almıyor.mesela benim anneannemin evi eskiden papazın eviymiş o kadar ilginç bir mimarisi varki evin içindeki işlemeleri bir görseniz o zamanda nasıl yapmışlar diye akıl erdiremiyorum .kasabanın bir ucundan öbür ucuna yer altından tüneller yapmışlar en az benim bildiğim150yıl önce .insan hangi teknolojiyle diye sormadan edemiyor kendine.benim güzel yurdum heryanı tarih fışkırıyor.bize bu vatanın ne zorluklarla aldıklarını hiç unutturmuyor. 

düriye

Adsız dedi ki...

Düriye, bilmediğim bir yerden bahsetmişsin, bu yaz Kayseri tarafına gitmeyi düşünüyoruz. İncesu' yu da ziyaret etmek isterim.eski zamanların insanı hayrete düşürecek hassasiyetleri var.bu güzel yorum için teşekkürler. 

aslı altan altundal

Adsız dedi ki...

yazımı opkuyup cevapladığınız için gecikmişte olsa çok teşekkür ederim uzun zamandır sitenize girmemiştim.ama o kadar çok arkadaşıma tavsiye ettimki onlar sizi takip etmekte beni geçtiler.ayrıca kayseriye giderseniz çok memnun kalacağınızdan emiinim oranın denizi kumsalı yoktur ama gezilecek yerleri çoktur ayrıca sakın kayseri mantısı yemeden gelmeyin çünkü türkiyenin hiçbir yerinde bizim mantımızdan yok inanın.sevgilerimle hoşçakalın. 

düriye

Adsız dedi ki...

Çok teşekkür ederim Düriye, her zaman beklerim , sevgilerimle... 

aslı altan altundal

Adsız dedi ki...

fotoğraflar çok çok hoş birde merak ettim safranbolulumusunuz  

yusuf altundal

Adsız dedi ki...

Teşekkürler, Safranbolu 'lu değilim ama sevdiğim bir yer... 

aslı altan altundal

Adsız dedi ki...

safranbolu resımlerini gorünce bir safranbolulu olarak çok heyecanlandım.23 nısan tatilinde Safranbolu'dayım.annemi babamı cok ozledım 

sevgi kara