Avrupa'da Dilenciler


Prag'da duruşunu hiç bozmadan dilenen , adeta 'paranız için ayaklarınıza kapanıyorum 'diyen bir dilenci.


Fotoğraftaki heykel değil. Kendisine heykel süsü veren ve çok yavaş hareket ederek önündeki kutuya para atılmasını bekleyen bir dilenci. Hamburg'da.

7 yorum:

Adsız dedi ki...

Demek Avrupa turu yaptin Aslicigim ve bize ugramadin:( Umarim cok iyi vakit gecirdin buralarda:) 

dilek

Adsız dedi ki...

Aslicim inanamiyorum, ayni dilencinin ayni pozunu annem de cekmis, bundan 2 sene once gitmislerdi yanlis hatirlamiyorsam :)  

Minik Patikler

Adsız dedi ki...

çok ilginç : ))) 

gul

Adsız dedi ki...

ya bu resimler biraz ilgimi çekti çünkü ingilizce olarak dilencilikle ilgili bir yazı vermem gerekiyo ya bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim 

esra

Adsız dedi ki...

Esra yardımcı olabilirim, fotoğraflar alabilirsin.  

aslı altan altundal

Adsız dedi ki...

ilkine uyuyor da ikincisi icin dilencilik vasfı pek olmuyor gibi ne dersiniz..sokaklarda resim cizenler satanlar,gitar calan sapkasını da onune koyan,kendince kendinden muzikler yapan sesler cıkartan ve para bekleyen veya beklemeyen,tiyatro oynayan,ve belki pandomini renklerle yavas hareketlerle ortaya koyan ve birseyler bekleyen..

onlar kendilerince sanatkarlar..belki gozden dusmus..belki acık gozlu..ve de dilenen belki de..ama ilkinden bir farkı olması lazım :) 

lazsa

Adsız dedi ki...

Bence de ikinci fotoğraftaki gibi para kazanmaya çalışanlara dilenci demek doğru değil. Sanatçı demek daha doğru. Dilenmek hiçbirşey yapmadan insanlara para için, mal için yalvarmak ya da dilenir gibi birşeyler satmaya çalışmak. Bu fotoğraftaki kişiye dilenci demek yanlış.